Cia. Anna Roca

Inici – Cia. Anna Roca – Espectacles – Contacte

” Tot va començar … “ d’aquesta manera, un dia de 1996 , l’Anna inicia el seu gran viatge com a companyia de teatre.

La Companyia té com a nom el de la seva actriu Anna Roca. Nascuda a Olot el 1967 dedica gran part de la seva vida al teatre dirigit al públic infantil i familiar.

Els coneixements d’interpretació de l’Anna es comencen a recollir al Institut Festino Barocco de Barcelona, amb Manuel L’ lllo i Txiqui Berraondo. Aquest recull li permet iniciar-se amb l’ensenyament de teatre a escoles de primària i secundària.

Anys més tard, aquesta llarga experiència en el sector la duu a crear una Escola de Teatre al centre d’Olot, al centre cultural “Els Catòlics”. Actualment, conjuntament amb la Marta Rius, han creat el taller de teatre Groc llimona.

En quan a espectacles, el primer, Contes de l’Anna (1996), tot i la seva senzillesa, va sorprendre molt al públic. La manera d’explicar els contes, de teatralitzar-los, els canvis de veus, el ritme, i les adaptacions dels contes, va ser un gran èxit del moment. Així que va començar amb contes, i va anat seguint amb espectacles cada vegada més teatralitzats. Sempre apostant per la qualitat, per un teatre familiar punter: Contes al terrat, Can Pere Petit, Quan Jo era Petita, Contencinc, Les sabates noves de l’emperador, La granja més petita del món.
A la Companyia li agraden els reptes, per això amb el mercat del teatre familiar ben aposentat, va fer el seu primer muntatge per públic adult: «Captius» amb textos de Joan Barril i direcció de Josep Maria Miró, que va rebre molt bones crítiques.

Entre les col·laboracions, després d’haver treballat com a actriu amb Viridiana d’Osca a l’espectacle “I es quan no em plou a sobre, em plou a dins” dins de projectes 3.0, va acollir a Olot aquesta companyia en el seu espectacle “Carretera y manta”. Anna roca va fer la producció executiva i d’ajudant de direcció al costat de Jesús Arbués.